Prenatale DNA Vaderschapstest (NIPP)

Prenatale DNA Vaderschapstest (NIPP)
Prenatale DNA Vaderschapstest (NIPP)
Twijfelt u over wie de biologische vader is en wilt u daar voor de bevalling al duidelijkheid over hebben, dan kunt u met deze veilige test daar snel uitsluitsel over verkrijgen.

Verzendkosten

€ 44,46

€ 1.199,00
€ 1.117,00
Prijs per stuk
Aantal: 
Bestellen
 
Prenatale Non-invasive DNA vaderschapstest

Een DNA vaderschapstest, terwijl u nog zwanger bent! Al na 7 weken zwangerschap (berekend vanaf eerste dag laatste periode) is het nu mogelijk om de vaderschap te bevestigen.

In tegenstelling tot de andere DNA testen is voor deze test een bloedmonster nodig. Met een bloedmonster van de moeder is het nu mogelijk om al na 7 weken het DNA van het kind te isoleren. Van de vermeende vader kan volstaan worden met een speeksel monster van de vader.

Doordat er een bloedmonster wordt genomen van de moeder, bestaat er geen enkel risico voor het ongeboren kind. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de bekende vlokkentest (tussen de 11de en 14de week van zwangerschap) of vruchtwaterpunctie (na 15 weken zwangerschap). Met deze test kan dus eerder dan alle andere testen en zonder enig risico, uitsluitsel worden gegeven over een vaderschap.

De Prenatale vaderschapstest geeft een resultaat met een nauwkeurigheid van meer dan 99,9%, doordat meer dan 300000 verschillende genetische locaties worden gescreend.

Uitvoering Prenatale test:

Allereerst ontvangt u van ons een aantal vragen, die u moet beantwoorden, zodat we er voor kunnen zorgen dat uw testkit zo goed mogelijk wordt verwerkt. U ontvangt van ons een testkit met buisjes om bloed in op te vangen.

Let op: u moet wel zelf met uw huisarts, prikpost of verloskundige regelen om bloed (2 x 10 ml) af te nemen! Eventueel kunt u contact opnemen met Diagnovum (013-5393636) voor een prik afspraak in Brabant.

De afgenomen bloedmonsters stopt u in een speciale verpakking. U ontvangt van ons reispapieren die u bij de verpakking stopt. Wij regelen dat de vervoerder het pakje dan zo snel mogelijk bij u op de afgesproken tijd en plaats komt ophalen. De kosten daarvan zijn al betaald en u ontvangt van ons een referentie nummer. Het pakje wordt door vervoerder rechtstreeks naar het laboratorium in Engeland gestuurd.

Binnen 5-8 werkdagen na ontvangst van de monsters in het laboratorium ontvangt u van ons het resultaat. U kunt er ook voor kiezen om prenatale express test uit te laten voren. Het resultaat is dan 4 werkdagen na ontvangst van het monster in het laboratorium beschikbaar.

Beperkingen

De test kan niet uitgevoerd worden bij vrouwen die zwanger van meerdere foetussen. Verder kan in het geval de vermeende vaders biologisch aan elkaar verwant zijn, de test alleen worden uitgevoerd als beide vaders getest worden.

Extra opties
1. Naast het bevestigen van de vaderschap, kunt u met dezelfde test ook het geslacht bepalen van het ongeboren kind/foetus.

2. Wilt u snel resultaat? Met onze express optie heeft u binnen 4 werkdagen het resultaat in huis. Houdt u er echter wel rekening mee dat zodra u de monsters via de vervoerder laat versturen, de monsters pas de volgende dag in het laboratorium zullen zijn.

Hoe nauwkeurig is een prenatale vaderschapstest?
De resultaten van onze prenatale vaderschapstest zijn 100% nauwkeurig op basis van de monsters die we ontvangen. We testen al onze uitsluitingsresultaten twee keer, zodat u erop kunt vertrouwen dat uw resultaat volledig nauwkeurig is.

De vader wordt bevestigd als de biologische vader bij een kans van tenminste 99 % waarschijnlijkheid.

De wetenschappelijke beperkingen van prenatale vaderschapstesten betekenen echter dat bij een zeer klein aantal testen een sluitend resultaat niet altijd gegarandeerd is. Hoewel andere testbedrijven gegarandeerde resultaten kunnen beloven, is dit niet waar. Het is belangrijk voor ons om u op de hoogte te stellen van deze beperking.

In sommige gevallen kan het bloedmonster van de moeder onvoldoende celvrij DNA (cfDNA) van de foetus bevatten. Dit kan leiden tot een onduidelijk resultaat.
Bij een onduidelijk resultaat bieden wij twee weken na de eerste test kosteloos een extra test aan bij een nieuw afgenomen bloedmonster. Als ook deze test geen uitsluitsel geeft, voeren we na nog eens twee weken een derde en laatste test uit, eveneens kosteloos. Houd er rekening mee dat u verantwoordelijk bent voor de kosten van alle bloedafnames en extra verzendkosten (€42,50 per keer).

In ongeveer 3-5% van de gevallen bereikt foetaal DNA nooit een voldoende niveau voor een succesvolle test. Als dit gebeurt, beloven we u de kosten van uw prenatale vaderschapstest terug te betalen. Wij zijn het enige testbedrijf dat deze geld-terug-garantie biedt.

Houd er rekening mee dat als u besluit uw test te annuleren voordat we tijd hebben gehad om alle drie de monsters te analyseren, er geen restitutie zal worden betaald vanwege de hoge analysekosten.

Let op: Uit AGV overwegingen sturen we het rapport enkel op naar het e-mail adres opgegeven in de order en naar geen enkel ander e-mail adres.

 
Over ons:

Over ons:

DNAtesten.nl is een activiteit van MijnApotheek.nl BV
Grafelijkheidsweg 6
3328EM Dordrecht